ინგრედიენტები:
მომზადების წესი:
ფორთოხლის წვენი, წითელი წიწაკა, პილპილი და მარილი აურიეთ.
მომზადებული სოუსის ნაწილში ჩააწყვეთ სიომგის ნაჭრები 10-15 წუთი. შემდეგ ამოიღეთ, შემოახვიეთ ფოლგა და შედგით 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 15 წუთი.
სანამ სიომგა მომზადდება, ფორთოხლის სოუსის მეორე ნაწილი ჩაასხით პატარა ზომის ქვაბში და მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაამატეთ შაქარი და რეგულარულად ურიეთ.
მზა სიომგას მოასხით ფორთოხლის სოსუსი.
კერძი შეგიძლიათ მიირთვათ ბრინჯთან ერთად, გასაფორმებლად კი სეზამის მარცვლები და დაჭრილი ფორთოხალი გამოიყენოთ.