ინგრედიენტები:
მომზადების წესი:
მინის ჭურჭელში ჩაასხით ადუღებული წყალი, დაუმატეთ კვერცხის გული და ათქვიფეთ. მიღებულ მასას დაამატეთ მარილი, ფქვილი, ცომის გამაფხვიერებელი და აურიეთ.
ცომში მოათავსეთ გამდნარი კარაქი, კვერცხის ცილა, კაკაო, შაქარი, ასევე გასუფთავებული, წვრილად დაჭრილი ბალი და გააგრძელეთ მორევა.
მიღებული მასა (დაახლოებით 2 ს/კ. ოდენობა) მოათავსეთ გაცხელებულ ტაფაზე.
დესერტის გამოსაცხობად, მხოლოდ რამდენიმე წუთია საჭირო.
მომზადებული უგემრიელესი ფენქეიქები, შეგიძლიათ გააფორმოთ ბლის მარცვლებით და ჯემით.