ინგრედიენტები:
მომზადების წესი:
საფუარი, მარილი, 130 მლ. თბილი წყალი, შაქარი და 225 გრ ფქვილი მოვათავსოთ ჯამში. მოვზილოთ... თანდათან შევურიოთ ზეთი და დარჩენილი ფქვილი. მიღებული მასა შევფუთოთ საკონდიტრო ცელოფანში და დავდოთ თბილ ადგილას.
2 საათის შემდეგ გავყოთ 6 ნაწილად, თითოეულ ნაწილს მივცეთ მოგრძო ფორმა, ისევ შევფუთოთ და სითბოში მოვათავსოთ კიდევ 1 საათის განმავლობაში. შემდეგ გადავახვიოთ ან გადავწნათ და გავაკეთოთ რგოლები. დავაფაროთ სველი ტილო და ისევ თბილ ადგილზე დავდოთ.
ცხელ წყალში გავხსნათ თაფლი, ამოვავლოთ მასში უკვე ამოფუებული სიმითები, შემდეგ კი მოვაყაროთ სეზამის მარცვლები და გამოვაცხოთ 220 გრადუსზე, 10 წუთის განმავლობაში.
სიმითს როგორც წესი თაფლში ან მურაბის წვენში ავლებენ და თბილს მიირთმევენ.