ინგრედიენტები:
მომზადების წესი:
კარგად გასუფთავებულ და გარეცხილ კალმახს წაუსვით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი (როგორც გარედან, ასევე შიგნიდან). თევზის შუაგულში მოათავსეთ რგოლებად დაჭრილი ფორთოხლის და ლიმონის ნაჭრები. ზემოდან მოაწყვეთ დაფნის ფოთოლი, კამა, როზმარინი და ორეგანო.
კალმახი კარგად შეფუთეთ ფოლგაში და შედგით წინასწარ 180°C გახურებულ ღუმელში 30-35წთ, სანამ თევზი მზად არ იქნება.
გამოიღეთ ღუმელიდან, ოდნავ შეაგრილეთ და მიირთვით თქვენთვის სასურველ გარნირთან ერთად.