რეცეპტები

ცხელი-კერძები
ღუმელში გამომცხვარი კალმახი ფორთოხლით
ღუმელში გამომცხვარი კალმახი ფორთოხლით

ღუმელში გამომცხვარი კალმახი ფორთოხლით

რეცეპტის კატეგორია:

ცხელი-კერძები

მომზადების დრო:

ინგრედიენტები
აღწერა:

ინგრედიენტები:

  • საშუალო ან დიდი ზომის კალმახი - 2 ცალი
  • ფორთოხალი - 2 ცალი
  • ლიმონი - 1 ცალი
  • ზეითუნის ზეთი - 4-5 ს/კ
  • დაფნის ფოთოლი, კამა, როზმარინი, ორეგანო - გემოვნებით
  • მარილი, პილპილი - გემოვნებით

მომზადების წესი:

კარგად გასუფთავებულ და გარეცხილ კალმახს წაუსვით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი (როგორც გარედან, ასევე შიგნიდან). თევზის შუაგულში მოათავსეთ რგოლებად დაჭრილი ფორთოხლის და ლიმონის ნაჭრები. ზემოდან მოაწყვეთ დაფნის ფოთოლი, კამა, როზმარინი და ორეგანო.

კალმახი კარგად შეფუთეთ ფოლგაში და შედგით წინასწარ 180°C გახურებულ ღუმელში 30-35წთ, სანამ თევზი მზად არ იქნება.

გამოიღეთ ღუმელიდან, ოდნავ შეაგრილეთ და მიირთვით თქვენთვის სასურველ გარნირთან ერთად.

cherry cherry
hop hop
mint mint
strawberry strawberry